Для ковельської школи придбали мобільний гусеничний підйомник для інвалідних візків
Волинь

Для ковельської школи придбали мобільний гусеничний підйомник для інвалідних візків

4 грудня 2018, 16:20
0
0
Сподобалось?
0

 Для Ковельської школи №8, де цього року  запрацював інклюзивно-ресурсний центр, за кошти міського бюджету купили мобільний гусеничний підйомник для інвалідних колясок марки JOLLY T.G.R. італійського виробництва. Про це повідомляє ПРО КОВЕЛЬ.

У цьому навчальному закладі здобуває освіту більше  трьох десятків учнів з обмеженими фізичними можливостями, серед них – чотири дитини, які пересуваються на візках. За словами начальника управління освіти Віктора Бичковського, досі адміністрація закладу мусила формувати розклад занять таким чином, щоб класи, де навчаються діти-візочники, розміщувалися лише на першому поверсі. Тепер же, завдяки новому пристрою, який обійшовся місту у 118 тисяч гривень, вони можуть безпечно пересуватися сходами. 

Першою, хто наважився дістатися другого поверху на мобільному підйомнику, стала шестикласниця Христина Мрочко. Вона змогла фактично без сторонньої фізичної допомоги потрапити до актового залу, де розпочинався захід, присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

 До слова, даний пересувний підйомник призначений для переміщення однієї людини. Працює він на батареї, яка заряджається від електрики. Її потужності вистачає, щоб підняти на п’ятий поверх і спустити до низу візочника. Вантажопідйомність пристрою понад 100 кілограм.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися