До блокування міжнародної траси жінками у Ратному причетна російська церква?
Волинь

До блокування міжнародної траси жінками у Ратному причетна російська церква?

29 липня 2014, 16:28
0
0
Сподобалось?
0

Другу добу триває акція волинських жінок у селищі Ратне, які протестують проти третьої хвилі часткової мобілізації. Від учора матері і дружини військовослужбовців, а також просто небайдужі жіночки, перекривають міжнародну трасу Ковель-Брест. Блокування автошляху тривало навіть вночі.

Як пише ІА «Волинські новини», окремі із «бунтарів» запевняють, що до акції протесту безпосереднє відношення мають священики із православної церкви московського патріархату у селищі Ратне, які підбурюють прихожан відмовляти рідних і близьких брати до рук зброю та йти на війну, а матерів та дружин не відпускати дітей та чоловіків захищати країну.
Прокоментувати ситуацію ІА Волинські Новини попросили й благочинного Ратнівської округи Володимир-Волинської єпархії протоієрея Анатолія Гурського.
З його слів, чутки про те, буцімто церковники закликали місцеве населення «не брати до рук зброю та відмовляти чоловіків від мобілізації», - абсолютна нісенітниця.
«Все, що робить церква - це закликає усіх до миру та молиться за мир в країні. Ми пояснюємо про мобілізацію, про те, що мобілізація не є призивом до війська, а підготовкою військовозобов'язаних людей до введення військового стану. І, якщо такий буде введений, то людину попередять, аби вона нікуди не виїжджала та пройшла медкомісію. У храмах ми проповідуємо лише Євангеліє, і нічого більше», - каже протоієрей.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися