До фінансування луцьких дитсадків долучатимуться навколишні села-рішення сесії
Волинь

До фінансування луцьких дитсадків долучатимуться навколишні села-рішення сесії

30 січня 2019, 19:28
0
0
Сподобалось?
0

ОТГ, що розташовані поблизу Луцька, співфінансуватимуть  міські дитячі дошкільні заклади за вихованців з їх територій. Таке рішення ухвалили депутати під час пленарного засідання 52 сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 січня, -інформує прес-служба міської ради.

Як зазначив депутат Борис Смаль, у закладах дошкільної освіти міста  виховується більше тисячі дітей з прилеглих територій об’єднаних територіальних громад. Протягом останніх двох місяців тривали переговори із керівниками ОТГ щодо вирішення питання спільного фінансування харчування дітей- мешканців прилеглих населених пунктів.

Харчування дітей у закладах дошкільної освіти комунальної форми власності пропонується проводити за рахунок міської ради (40%) на підставі угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Луцькою міською радою та територіальною громадою чи іншим органом місцевого самоврядування, де зареєстрована дитина, або за умови оплати батьками повної вартості такого харчування.

Обумовлено також, на кого не розповсюджується таке рішення. В першу чергу на дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування, а також на дітей, які не зареєстровані у м. Луцьку, але відвідують заклади дошкільної освіти міста за умови, що їхні батьки або один із них сплачують податки до бюджету Луцька.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися