«Дубові молодики» продовжують красти ліс. ФОТО
Волинь

«Дубові молодики» продовжують красти ліс. ФОТО

5 травня 2018, 13:58
0
0
Сподобалось?
0

Вчора, 4 травня 2018 року, пізно ввечері працівники групи оперативного реагування у Мощанському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» виявили чергову самовільну рубку дуба. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

 

«Дубові молодики» працювали за вже налагодженою схемою: зрізали дерево – це дуб із діаметром пенька близько 60 см, навантажили у позашляховик з іноземною реєстрацією. Але на виїзді з ділянки, де й сталася крадіжка, натрапили на лісову охорону. Перша думка і відповідно спроба втекти з машиною та добутою деревиною не мала успіху. Тож хлопці накивали п’ятами, лишивши машину з деревиною лісовій охороні.

Про цей факт працівники Державної лісової охорони повідомила поліцію. Але на цьому справа не завершилася. Коли правоохоронці проводили на місці слідчі дії, прийшов молодий чоловік – житель смт Цумань – і повідомив, що це він вчинив самовільну рубку. При цьому наголошував, що працював у лісі сам. Хоча очевидно, що виконати таку роботу одноосібно просто неможливо.

За фактом тривають слідчі дії. Авто з деревиною вилучено і доставлено на штрафмайданчик Ківерцівського РВ НП.

Зважаючи на те, що дерево самовільно зрізане у межах природо-заповідного фонду, відповідальність за скоєне передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна.

Що особливо цікаво. Ці «дубові молодики» вже не раз потрапляли у поле зору лісової охорони, а відповідно – і поліції.

Такі дії – чітка ознака роботи організованої злочинної групи. Про цю проблему з боку лісівників вже зазначалося неодноразово. На жаль, самостійно побороти її лісовій охороні не вдасться. Щоб викорінити «злочинну звичку», мають бути чіткі консолідовані дії та позиція лісівників, правоохоронних органів та самої громади. Адже такі крадіжки – це ще й втрати місцевих бюджетів.

До слова. Місцеві жителі розповідають, що саме ці люди ініціювали нещодавнє перекриття дороги у Цумані, аргументуючи тим, що шляхи руйнують лісовози. Очевидно, таким чином намагаючись помститися лісівникам за свої постійні «збитки».

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися