Дипломатична місія афганського генерала на Волині
Волинь

Дипломатична місія афганського генерала на Волині

8 травня 2018, 13:40
0
0
Сподобалось?
0

Ступити на рідну землю: афганський генерал обіцяє допомогу бранцю, який , можливо, є Ігорем Білокуровим з Волині, -повідомляє прес-служба  обласної ради.

Сьогодні (8 травня) на Волинь з дипломатичною місією прибув генерал Дашти Ісмаель - військовий радник комітету оборони сенату Ісламської республіки Афганістан. Спільно з Волинською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану, яку очолює депутат облради Григорій Павлович, генерал Дашти Ісмаель вивчає питання про повернення в Україну полоненого Ігоря Білокурова з Любешівського району. Нагадаємо, на початку квітня Волинь та й усю Україну облетіла  сенсаційна історія про бранця, знайденого в Афганістані, який, швидше за все, є колишнім солдатом Радянського Союзу, який вважався зниклим безвісти.   Чоловік може бути Ігорем Білокуровим із  села Велика Глуша Любешівського району. В нього є мама та брат зі сім'єю. Зараз він живе у провінції Балх.  Знайшла чоловіка експедиція, яка займається пошуком водоносних пластів в Афганістані.

Аби повернути чоловіка в Україну, потрібно вирішити  низку процедурних питань. Ситуація ускладнена тим, що посольства України в Афганістані немає. Крім того, навіть, якщо й буде точне підтвердження, що це - є Ігор Білокуров, на офіційному рівні важко застосувати практики повернення з полону, які існують в міжнародному праві. Ігор Білокуров був громадянином Радянського союзу - країни, якої вже немає. Українського громадянства в нього немає.

Пан Дашти Ісмаель пообіцяв особисте сприяння та пошук легального механізму повернення бранця на рідну землю. Він сказав, що зробить це, аби допомогти матері зустрітися з рідним сином, а також з величезної поваги до українців, які в складі радянської армії воювали в Афганістані. "Для мене буде велика часть, якщо вдасться допомогти вам у цій справі. Я навчався з колишньому Союзі. Поки я здобував знання, ваші люди гинули на моїй батьківщині. Схиляю голову перед ними", - зазначив Дашти Ісмаель.

Голова обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів, депутат облради Григорій Павлович подякував генералу за турботу і колосальну допомогу в питання вирішення   майбутнього волинянина Ігоря Білокурова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися