Гірника, який протестував під землею, через стан здоров'я доправили до лікарні
Волинь

Гірника, який протестував під землею, через стан здоров'я доправили до лікарні

4 липня 2018, 12:26
0
0
Сподобалось?
0

Гірника шахти №10, який протестував під землею, доправили до лікарні. Про це в себе на сторінці у Facebook написав голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сьогодні, 4 липня, о 1.20 гірнику шахти №10 «Нововолинська» Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, вимагаючи погашення заборгованості із виплати зарплати за три місяці, стало зле: після блювоти, почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу», – йдеться в його дописі.

Нагадаємо, 2 липня гірники першої зміни шахти №10 «Нововолинська» відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці – квітень, травень і червень.

Окрім погашення заборгованого протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні.

Заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 «Нововолинська», а й інших держпідприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу сягнула вже 1,1 мільярда гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися