Голова Волинської ОДА  започаткував відзначення Дня бійця територіальної оборони, правда, торік і на  Київщині.
Волинь

Голова Волинської ОДА започаткував відзначення Дня бійця територіальної оборони, правда, торік і на Київщині.

7 жовтня 2018, 18:43
0
0
Сподобалось?
0

Торік, будучи  ще першим заступником голови Київської ОДА, нинішній очільник Волині  Олександр Савченко започаткував відзначення Дня бійця територіальної оборони. Цього року на Волині цей день у першу суботу жовтня відзначили вперше, -повідомляє прес-служба ОДА.

На стрільбищі військової частини у місті Володимирі-Волинському  змагалися підрозділи територіальної оборони усіх районів області та міста Нововолинськ. Загалом  близько ста людей.

Військовий комісар обласного військового комісаріату Роман Куликрозповів  історію становлення тероборони нашого краю.

«У 2014 році вперше в історії територіальної оборони Волинської області сформували перший батальйон територіальної оборони під назвою «Волинь» Зараз на  Волині створена бригада територіальної оборони з 6-ти бойових батальйонів, 18 рот охорони і стрілецький батальйон.»

Голова ОДА  Олександр Савченко поінформувавпро завдання й виклики, які є сьогодні.

«Ще мало законодавчої бази, яка визначає і унормовує стосунки тероборони із місцевою владою, з Міністерством оборони і взагалі її роль у життя суспільства. В той же час є і Укази Президента, є накази Міністерства оборони, які є підставою для того, щоби ми з вами не просто зустрічалися, а виконували певні функціональні обов’язки, особливо щодо розвитку територіальної оборони. Представники команд почергово вправлялись у стрільбі зі зброї, а саме АКМ-74 (автомат Калашникова), кулемета Калашникова та пістолета Макарова. І місце у вогневій підготовці посіла команда Ковельського району. Перехідними вимпелами «Кращому підрозділу територіальної оборони Волинської області» нагороджено роту охорони Луцького об’єднаного міського військового комісаріату і Маневицький районний військовий комісаріат.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися