Горохівська райрада просить керуючого Волинською єпархією УПЦ взяти участь в об’єднавчому соборі
Волинь

Горохівська райрада просить керуючого Волинською єпархією УПЦ взяти участь в об’єднавчому соборі

27 листопада 2018, 18:01
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Горохівської районної ради звернулися до Керуючого Волинською єпархією Української православної церкви щодо участі в об’єднавчому соборі Православної Церкви в Україні.

Про це йдеться у рішенні Горохівської райради, яке підтримали на черговій сесії 27 листопада, повідомляє «Район.Горохів».

«Ми, народні обранці Горохівської районної ради, щиросердечно просимо Вас, Владико Нафанаїле, долучитись до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому Соборі.

Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ'я в єдину Помісну Православну Церкву.

Повернімо народу його могутній і нескорений дух. «Укріпіть руки, що ослабли, і коліна, які дрижать. Скажіть боязливим душею: будьте тверді, не бійтесь, ось Бог наш, Він прийде і спасе вас» (Іс. 35: 3-4).

Українці сьогодні здобувають Незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, - станьмо, і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за Незалежність і єдність нашого Православ’я.

Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави.

Сподіваємось і віримо, що Ви мудрий і справедливий Владико, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні створити Помісну Православну Церкву в Україні», – йдеться у тексті звернення.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися