Горохівську малину вподобали в Арабських Еміратах
Волинь

Горохівську малину вподобали в Арабських Еміратах

8 серпня 2018, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

Більше року тому  садівники і ягідники Горохівського району  об’єдналися у громадську організацію «Асоціація Горохів-Сад». Головою обрали жителя села Миркова Романа Юхимчука. Півсотні членів асоціації дбайливо доглянули 60 гектарів малинових угідь і виростили багатий врожай, -пише Волинь нова.

Цими днями автомобілі зі сіл Горохівського, Іваничівського, Локачинського і Рожищенського районів їдуть  у Мирків, де Роман Юхимчук і голова фермерського господарства «Підбереззя Сад» Сергій Петровський у викупленому приміщенні колишньої овочебази облаштували пункт прийому смачних ягід. Закупівельна ціна- 14 гривень за кілограм. Щоденний заробіток людей,   які збирають урожай,  рівняється платі за робочі години у сусідній Польщі. За сприяння лідера районної територіальної громади кошти в сумі 500 тисяч гривень для ГО «Асоціація Горохів-Сад» надало безвідсотковою позикою приватне підприємство «МаксКом», де керівником теж досвідчений аграрій Оксана Щерблюк.

 Торік малини  заготовили близько 100 тонн. Цього року  «замахнулися» на 300 тонн. « Ми вже отримуємо пропозиції співпрацювати з крупнотоварними концернами. Маємо таку оферту від фіна Пекки Кавісто – генерального директора компанії «Kaskein Marja», яка співпрацює зі Швецією, Естонією, Латвією, Литвою, Німеччиною, Польщею, Словаччиною, Францією, Великобританією, Італією, США, Китаєм, Японією та багатьма іншими країнами, – впевнений у правильності вибору своєї діяльності Роман Юхимчук. З його  слів  щодня 10 тонн малини з Миркова на Волині везуть у Бровари на Київщину, а звідси – в Арабські Емірати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися