ГПУ закрила справу проти «Волиньприродресурсу»
Волинь

ГПУ закрила справу проти «Волиньприродресурсу»

6 лютого 2018, 17:46
0
0
Сподобалось?
0

Генеральна прокуратура України пропустила терміни звернення до суду щодо визнання незаконною ліцензії комунального підприємства «Волиньприродресурс» на видобуток бурштину. Позов на повернення родовищ у власність держави був надісланий на місяць пізніше встановленого законом терміну.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

Рік тому прокуратура провела обшуки у приміщенні Волинської обласної ради та у кабінетах «Волиньприродресурсу». Кінцевий термін, коли економічний департамент ГПУ мав подати звернення до суду, сплив у вересні 2017 року.

«На нашу думку, це було зроблено навмисне, щоб не дати можливості державі законно повернути ці бурштинові родовища, – стверджує юрист громадської організації «Центр протидії корупції» Андрій Савін. – Це типова схема ГПУ, коли через простроченість термінів подачі позовів до суду «бетонується» право компаній на використання державних надр, дозволи на користування яких видані незаконно».

Кримінальну справу про видачу «Волиньприродресурс» незаконних дозволів ГПУ закрила 06.10.2017 року.

ЦПК направив відповідну скаргу до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо незаконних дій начальника економічного департаменту ГПУ Гуцуляка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися