Історія України-через настільну гру: на Волині мало примірників гри
Волинь

Історія України-через настільну гру: на Волині мало примірників гри

23 березня 2018, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Український інститут національної пам'яті розробив настільну гру "УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917 - 1921". Автори проекту переконують, що гра зацікавить школярів у вивченні непростого періоду української історії та допоможе їм підготуватися до ЗНО, -повідомляє прес-служба облради.

Інститут підготував 500 примірників гри. На Волинь виділили 50. Собівартість однієї гри становить близько 145 гривень. Однак, зі слів головного спеціаліста із регіональних питань у Волинській області Українського інституту національної пам’яті Лесі Бондарук, державна організація, яку вона представляє,  не має права продавати гру, а виготовити більше примірників не має фінансової можливості.

Волинську обласну раду просять виділити кошти з обласного бюджету на видавництво та розповсюдження гри на теренах області для шкіл та бібліотечних закладів.Депутати підтримали ідею та рекомендували виконавчій владі внести пропозиції щодо вирішення питання по суті.

Довідково за інформацією офіційного сайту Українського інституту національної пам'яті:

Українська революція 1917–1921 років повернула нашу батьківщину на мапу світу. Після століть бездержавності українці створили власний парламент, уряд, військо, академію наук, здобули міжнародне визнання. Нинішні символи України – синьо-жовтий прапор, тризуб, гімн “Ще не вмерла Україна” обрані державними ще тоді.

Ігровий комплект складається з 12 пазлів, які утворюють ігрове поле. За основу дизайну взято Оглядову карту українських земель Степана Рудницького, яка включає до етнічної України, зокрема, Крим та Кубань. Умовно поле поділене на на 6 регіонів:

Детальніше з правилами гри можна ознайомитися за посиланням.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися