Канадський політолог у Луцьку презентував книгу, у якій неоптимістичні прогнози  про війну на Сході
Волинь

Канадський політолог у Луцьку презентував книгу, у якій неоптимістичні прогнози про війну на Сході

16 березня 2019, 16:05
0
0
Сподобалось?
0

Канадський  політолог, українець за походженням Тарас Кузьо 15 березня в приміщенні бібліотеки СНУ презентував свою  книжку «Війна Путіна проти України», -пише ВолиньPost.

Питанням національної свідомості та ідентичності політолог займається давно. Ще у 2014-2015 роках почав активно їздити східними регіонами України і неодноразово був на фронті разом з волонтерами.
Саме після цих подій і з’явилося бажання розібратися у ситуації, дати відповіді на запитання, і читачам, і самому собі: з чого ж розпочалася ця війна, чому брат продовжує йти наступом на брата. Книжку Тараса Кузьо можна сміливо називати підручником з національної свідомості останніх років.

«Хочу пояснити, з чого розпочалося написання. Я ніколи не мав ілюзій про Януковича і «Партію Регіонів», але дуже мало інформації було про війну і Донбас. Я вирішив про це писати і проводити дослідження», – каже автор.

«Війна Путіна проти України» складається із, так би мовити, двох частин. Перша – бекграунд таких речей, як історія донбаського криміналітету, та чому цей регіон України завжди з ним пов’язували, історія «Партії Регіонів» та її відмінність від інших центристських партій.

У другій частині – невтішні прогнози для українців: «Ця війна триватиме ще довго», – констатує Кузьо. Тарас Кузьо переконує, що ця частина і є головною. Там він пояснює, чому ж взагалі існує уся ця військова агресія і війна, яка, згідно з його переконаннями, не закінчиться ще довго.

Він пояснює свої неоптимістичні прогнози навколо питання національної ідентичності.

«Є дуже багато різних причин, які дискутуються на Заході про кризу і війну. Я думаю, що це швидше пов’язане з питанням національної ідентичності. Це пов’язано з тим, що російські лідери, російські опозиціонери, так звані фахівці, вважають, що ми не існуємо, а наша держава – фейкова, банкрутизована, п’ята колона Заходу. І саме тому Путін готовий на будь-кого на посаді Президента України, окрім Порошенка. Бо тільки Порошенко йому протистоїть», – розповідає Кузьо.

Путін жодного разу не сказав, що росіяни і українці – один народ. Це – так званий, російський шовінізм.
У своїй книзі Тарас Кузьо розповідає про так званих російськомовних українців, які, на його думку, можуть бути ще більшими патріотами, ніж інші.
«Існує такий стереотип, що російськомовні українці – росіяни. Підвладні Москві вважають, що всі вони – пропутінські і проросійські, але ніяк не патріоти і не українці», – каже автор книги і доповнює, що: «Через це дослідження я зрозумів, що більшість російськомовних українців є патріотами України. Вони воюють на фронті, навіть у націоналістичних формаціях. Але розуміння російськомовний патріот України немає у Москві. Вони не можуть собі збагнути, що це за людина».
Саме бажанням і відчуттям такої незбагненної влади й харчується московське військо загарбників. Кузьо передбачає, що це триватиме ще довго, а єдина людина, яка може поставити крапку кровопролиттю – Путін. Він той, хто це почав і лише він може завершити.

«Очевидно, якщо ми готові піти на капітуляцію і здатися, то війна закінчиться вже завтра, але опитування показує, що тільки 16% українців готові на це, здебільшого ті, хто живе поблизу гарячих точок. Одне жити там, а інше – у Львові чи Києві і, певно, вони будуть голосувати за тих, хто буде пропонувати їм такий варіант», – констатує Кузьо.
Кузьо пише: «Для Путіна такого слова, як компроміс немає, він на це не піде», – цілковита правда, яку розуміють усі».
Книга «Війна Путіна проти України» є ґрунтовним дослідженням причин та витоків російської агресії проти незалежної держави. Тарас Кузьо застерігає, щоб ми не довіряли тим, хто обіцяє мир вже завтра, закінчити війну і опустити ціни на газ, потрібно бути реалістами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися