Хлібне вино колись виготовляли на великій волинській  винокурні
Волинь

Хлібне вино колись виготовляли на великій волинській винокурні

2 липня 2018, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Кращі сорти хлібного вина виготовлялись колись на великій винокурні у селі Конюхи Володимир-Волинського повіту, тепер Локачинський район, яким володіла графиня Чацька.

Про це пише Олександр Буравний у своєму дослідженні, – інформує Район Локачі з посиланням на  Автентична кухня Волині.

Хлібне вино – той же полугар, пінне вино – на який у 1895 році в Російській імперії наклали заборону на виготовлення практично монополізувавши виробництво.

До речі, хлібне вино – це дистилят подвійної перегонки з ячмінного, житнього або пшеничного солоду міцністю 38,5%. На відміну від коньяку або віскі, які кілька років витримуються в дубових бочках, якість хлібного вина покращують природними методами очищення: деревним вугіллям, хлібом, молоком і т. д.. Його можна пити через 3-5 днів після приготування.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися