Кращі сорти хлібного вина виготовлялись колись на великій винокурні у селі Конюхи Володимир-Волинського повіту, тепер Локачинський район, яким володіла графиня Чацька.
Про це пише Олександр Буравний у своєму дослідженні, – інформує Район Локачі з посиланням на Автентична кухня Волині.
Хлібне вино – той же полугар, пінне вино – на який у 1895 році в Російській імперії наклали заборону на виготовлення практично монополізувавши виробництво.
До речі, хлібне вино – це дистилят подвійної перегонки з ячмінного, житнього або пшеничного солоду міцністю 38,5%. На відміну від коньяку або віскі, які кілька років витримуються в дубових бочках, якість хлібного вина покращують природними методами очищення: деревним вугіллям, хлібом, молоком і т. д.. Його можна пити через 3-5 днів після приготування.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!