Хочеш зекономити на продуктах – будь в онлайні: запрацював сервіс порівняння цін
Волинь

Хочеш зекономити на продуктах – будь в онлайні: запрацював сервіс порівняння цін

20 березня 2018, 14:31
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) створило онлайн-ресурс, за допомогою якого можна відслідкувати динаміку цін. Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO), передає Укрінформ.

Так, на сайті Платформа ефективного регулювання доступний інфляційний калькулятор, що дозволяє оцінити, як з часом змінювалися ціни в країні.
“Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, і вже на основі цього матеріалу робити власні висновки”, – відзначив голова Офісу Олексій Гончарук.

За допомогою ресурсу користувачі зможуть підібрати продукти, з яких складається страва і отримати ціни на кожен інгредієнт чи страву в цілому.
Згідно з повідомленням, сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел (Держстат, Нацбанк, Світовий банк, Євростат) та фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена також в регіональному розрізі по областях.

Динаміка цін на споживчому ринку в регіонах оновлюється кожні два тижні, в онлайн-магазинах - щодня. Індекси споживчих цін актуалізуються кожного тижня. Відзначається, що користувач зможе редагувати графік відповідно до своїх цілей та завантажити його на комп’ютер чи вбудувати у свій веб-сайт.
Крім того, BRDO планує також запустити індекс доступності житла.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися