Кір на Волині: у зоні ризику усі не щеплені
Волинь

Кір на Волині: у зоні ризику усі не щеплені

21 листопада 2018, 19:05
0
0
Сподобалось?
0

В Україні реєструється  друга хвиля епідемічного підйому захворюваності на кір.   Найбільше хворих у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській областях, де захворіло від 3 до 8 тисяч осіб. На Волині рівень захворюваності дещо нижчий — близько 1750 випадків. Проте, в районах, де рівень охоплення щепленнями недостатній, хворіють частіше — це Луцький, Рожищенський, Маневицький, Ковельський райони та м. Луцьк, - інформує Волинський лабораторний центр.

На епіднеблагополучних територіях, де реєструються спалахи, запроваджено обмежувальні заходи в навчально-виховних закладах (призупинення навчання, заборона прийому нещеплених дітей та їх вакцинація, тощо).

Значно активізувалась робота по проведенню вакцинації за епідпоказами дорослого населення, учнів та студентів навчально-виховних закладів. Щоб максимально спростити процедуру імунізації, рекомендовано, при необхідності,  розгортання  пунктів щеплень в уражених закладах. Завдяки цьому, протягом останніх тижнів  прищеплено позапланово понад 2000 осіб.

Область забезпечена  достатньою кількістю вакцини, якість якої підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику в закладах охорони здоров’я за  місцем проживання.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися