Кір продовжують реєструвати в усіх районах Волині, крім Шацького
Волинь

Кір продовжують реєструвати в усіх районах Волині, крім Шацького

18 лютого 2019, 17:51
0
0
Сподобалось?
0

Волинь - на 7 місці в Україні (після Рівненської, Львівської, Чернівецької, Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей) за показниками захворюваності на кір  на 100 тисяч населення.  У 2019 році від ускладнень кору в країні померло 8 людей, двоє із них діти. Ці дані  наводить  МОЗ.

Волинський обласний лабораторний центр повідомляє, що з початку року в області зареєстровано 1009 випадків кору. Захворюваність реєструється на території усієї області, окрім Шацького району. Щоденно фіксується від 17 до 30 захворілих.

Найстаршому хворому 47 років, наймолодшому – 3 місяці. Найвищі показники захворюваності серед дітей – у віковій групі до 1 року, оскільки вони не отримали вакцинацію за  віком, та школярів 10 – 14 років, які вчасно не отримали другу дозу КПК.

За останній тиждень найбільше хворих зафіксовано в м. Луцьку (35 осіб), Горохівському районі (29 осіб), Луцькому районі (28 осіб), Іваничівському районі (25 осіб), Ратнівському районі (19 осіб) в інших районах –  від 13 до 1.

В січні 2019 року в області проведено 5436  щеплень проти кору, 26% із них – це позапланові, які  здійснені за епідемічними показаннями  та особам з груп ризику.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися