Ковельське МТМО отримало сучасне медичне обладнання
Волинь

Ковельське МТМО отримало сучасне медичне обладнання

13 серпня 2018, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

Ковель отримав  нове медичне обладнання - сучасну ангіографічну систему. Це стало можливим завдяки впровадженню проекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області», -повідомляє прес-служба міської ради.

Головний консультант проекту Марія Адамчук зазначила: “Ковель було визнано одним із перспективних регіонів Волині. Тож саме сюди, а також у Луцьку клінічну лікарню та Волинську обласну лікарню були закуплені ці медичні установки. Кожна з них коштує майже півмільйона євро”.

« Ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин, за допомогою якого можна виявити вади у їх розвитку та пошкодження. Це також допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного  мозку, встановлювати стенти пацієнтам, — наголосив головний лікар МТМО Олег Самчук. Він каже, що  у Ковелі підготовлено уже три фахівці, які працюватимуть на новій установці. 
Для розміщення та функціонування новітньої ангіографічної системи активно готується приміщення. Кошти на ремонтні роботи уже частково виділені з міського бюджету — це півтора мільйона гривень, ще стільки ж потрібно.

За словами головного лікаря Олега Самчука, вимоги до приміщення досить серйозні. Всі будівельні роботи потрібно виконати з точністю до міліметра, має неодмінно працювати спеціальна вентиляційна система. Крім коштів міського бюджету тут залучені фінансові ресурси МТМО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися