Квіти маку на грудях лучан як символ пам’яті і примирення
Волинь

Квіти маку на грудях лучан як символ пам’яті і примирення

8 травня 2018, 13:58
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні(8 травня)  на меморіальному комплексі “Вічна Слава” у Луцьку гості та мешканці  обласного центру , духовенство, представники влади, політичних та громадських організацій Волині  вже вчетверте відзначили нове для нашої країни свято - День пам'яті та примирення, -йдеться на  сайті  міської ради.

 Відповідно до указу Президента України, підписаного 24 березня 2015 року, його відзначення має гідно вшанувати подвиг українського народу, його внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. Додала теплоти лучанам молодь, даруючи символічні квітки маку. І мало хто знає, що цей символ започаткували ще після Першої світової війни як спомин за мільйонами убитих, незалежно від національності та віри. Ми долучаємося до європейських цінностей, бо чи не кожну українську родину зачепило полум'ям війни.

На Меморіал Слави прийшли голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур, депутати міської ради, члени виконавчого комітету Луцької міської ради, делегація з Республіки Афганістан.

 Спільна молитва представників різних релігійних конфесій об'єднала усіх і змусила замислитися, хто ми є і для чого живемо у цім світі. А потім до невідомого солдата, що навічно застиг у бронзі на Меморіалі Вічної Слави , ще довго ішли з квітами лучани. Цього дня представники влади, громадських та політичних організацій поклали квіти до усіх пам'ятних знаків, пам'ятників та братських могил Луцька.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися