Лілія Гриневич: система освіти в Україні і на Волині
Волинь

Лілія Гриневич: система освіти в Україні і на Волині

11 березня 2019, 15:24
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні ( 11 березня) на Волині  перебуває міністр освіти й науки України Лілія Гриневич. Під час зустрічі з керівниками області вона  поділилася враженнями про систему освіти на  Волині. Про це йдеться на офіційній сторінці голови  ОДА у Фейсбук .

«Наше загальне враження, враховуючи те, що область нелегка, з великою часткою сільської місцевості та великою кількістю малокомплектних шкіл, позитивне. Область показує гарні результати. Для прикладу – друге місце в Україні за включенням дітей з особливими потребами в освітній процес та за розгортанням системи інклюзивної освіти. Волинь має гарні приклади освоєння державної субвенції на Нову українську школу. До речі, за показниками область справляється значно краще, ніж місто, – наголосила Лілія Михайлівна.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відзначив, що нова реформа освіти – актуальна та професійна.

«Проект дійсно дуже розкішний. Я люблю відвідувати ці початкові класи. Вчителі задоволені, учні навчаються з радістю та блиском в очах. Але є в нас і проблеми. В поліських районах маємо практично гуманітарну катастрофу. Близько десятка шкіл потребують добудови, нового будівництва чи капітального ремонту. Зараз ми маємо кошти від держави і працюємо над цим – а раніше ніхто на це не зважав, -поділився  Олександр Савченко.

Обговорили й затримки закупівель та встановлення обладнання для Нової української школи.

«На це є абсолютно зрозумілі причини. Ніхто ніколи в школи не давав стільки грошей. А тут дали, а ринок не готовий. Виробники парт, для прикладу, виявилися неготовими до таких інвестицій. Вже цього року, думаю, вони встигнуть оперативніше все зробити. Бо вийшло так, що ті, хто встигли швидше провести тендери, купили й дешевше, й якісніше, а ті, хто затягнули до осені – мали проблеми», -пояснила ситуацію Міністр.

Голова ОДА  розповів  про ще одну проблему: відсутність вбиралень у приміщеннях сільських шкіл.

«Нам надійшли на це кошти. Але в Мінрегіоні розробляють такі стандарти, за якими туалет в сільській старій школі коштуватиме, як сама школа».

 Лілія Гриневич повідомила, що  мала зустріч з представниками Мінрегіону, на якій домовилися, що міністерство розробить декілька типових проектів, які органи місцевого самоврядування зможуть використати.

За словами міністра,  16 мільйонів 900 тисяч гривень  прийдуть на Волинську область. У 46 закладах освіти  потрібно зробити і переобладнати теплі вбиральні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися