Лісівники рятують лебедів, які залишилися зимувати на Волині
Волинь

Лісівники рятують лебедів, які залишилися зимувати на Волині

9 січня 2019, 09:28
0
0
Сподобалось?
0

На Любомльщині на території ДП «Прибузьке ЛГ» знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Згоранські озера». Цьогоріч на озері Згоранське Велике, яке знаходиться в акваторії діяльності Крушинецького лісництва, на зимівлю залишились лебеді та лиски звичайні.

Як зазначають у прес-службі Волинського ОУЛМГ, січень, що прийшов зі снігом і морозами, поставив пернатих на межу виживання. Лебеді, які у звичних умовах можуть дати доброго прочухана лискам, тут тримаються з ними дружною єдиною родиною. Допомогти птахам намагаються і працівники державного лісогосподарства. Вони відслідковують процес зимівлі та проводять підгодівлю птахів.

– Незамерзлою залишилася зовсім незначна частина водойми,  – зазначає головний лісничий ДП «Прибузьке ЛГ» Юрій Демих. – Втримати її птахам буде непросто. Ми готові прорубати штучні ополонки.

Окрім морозів, життю пернатих можуть загрожувати і бродячі собаки, адже місце зимівлі птахів – неподалік села. Тож лісівникам доведеться приймати додаткові заходи із захисту водоплавних.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися