Лісівники Волині обстежилися на Лайм-бореліоз
Волинь

Лісівники Волині обстежилися на Лайм-бореліоз

22 травня 2018, 17:00
0
0
Сподобалось?
0

У лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ  медики Тернопільщини – фахівці ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України» вивчали ситуацію щодо Лайм-бореліозу в Україні. Вони вже обстежили лісівників Тернопільщини, Закарпаття, Хмельниччини, Житомирщини. Волинь стала п’ятою, повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

 Лісівники чи не найбільше потерпають від інфекції, що переноситься кліщами, кажуть медики. За відсутності своєчасного лікування це може спричинити інвалідність (втрату зору, параліч, захворювання серця та суглобів).

Щоб з’ясувати об’єктивний стан захворюваності бореліозом серед  працівників лісу, на Волині уклали угоду з ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України». Ця міжнародна програма діє з 2015 року.

Співпраця волинських лісівників і клінічних кафедр університету передбачає цільове обстеження дорослих та дітей Волинської області з груп ризику на лайм-бореліоз, зокрема, лісівників, мисливців, працівників лісового господарства, а також хворих на Лайм-бореліоз та пацієнтів, які перенесли захворювання.

Окрім того, медики консультували лісівників, як поводитися в лісі, у що одягатися, як діяти, коли виявили кліща у себе на тілі.

Загалом обстеження пройшли працівники Волинського ОУЛМГ, ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Поліське ЛГ» та ДП «Маневицьке ЛГ».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися