Луцьк –у десятці найзабрудненіших міст України
Волинь

Луцьк –у десятці найзабрудненіших міст України

18 серпня 2018, 18:14
1
0
Сподобалось?
0

У першому півріччі 2018-го в першій десятці найзабрудненіших міст України опинився  Луцьк. Центральна геофізична обсерваторія дослідила стан навколишнього середовища в 39 містах. Крім обласного центру Волині,  туди увійшли  Маріуполь, Слов'янськ і Краматорськ на Донеччині, Одеса, Кам'янське та Кривий Ріг, на Дніпропетровщині, Дніпро, Київ, Миколаїв. Про це пише Газета.UA.

Найбільш забруднену атмосферу мають Маріуполь, Одеса та Луцьк. В повітрі цих місті присутній підвищений вміст специфічних шкідливих речовин - формальдегіду, фенолу, фтористого водню, аміаку, з основних домішок - завислих речовин, діоксиду азоту, оксиду вуглецю.

На останньому місці в списку - Горішні Плавні, Полтавщина.

Серед обласних центрів найчистіше повітря в Чернівцях та Харкові.

Концентрації радіоактивних елементів в повітрі на території України цього року стабільні й на кілька порядків нижче допустимих норм. Крім зони відчуження.

Води Чорного і Азовського морів і гирлових ділянок річок найбільш забруднені нафтопродуктами і фенолами, в деяких районах морів - сполуками азоту амонійного та азоту нітритного. У грунтах на території міст в результаті багаторічних викидів забруднюючих речовин в повітря від різноманітних підприємств сформувалися зони підвищеного вмісту важких металів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Tolikxkp
    Tolikxkp

    Novosti

    5 квітня 2021, 10:11
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися