Луцька прокуратура застерігає: обережно-шахраї
Волинь

Луцька прокуратура застерігає: обережно-шахраї

1 жовтня 2018, 16:30
0
0
Сподобалось?
0

За 8 місяців 2018 року на території міста Луцька та Луцького району зареєстровано понад 400 кримінальних проваджень за фактами різноманітних шахрайств. Останнім часом найпоширенішим видом шахрайства є шахрайства, пов’язані із продажем та купівлею товарів через мережу Інтернет. Про це повідомляє прокуратура області.

Одна із поширених схем шахраїв – «вирішення проблем з правоохоронними органами».

Непоодинокі випадки дзвінків, у яких шахраї повідомляють потерпілому про те, що його близькі родичі, знайомі, друзі стали учасниками злочинних дій і затримані працівниками поліції. Здебільшого телефонний дзвінок лунає серед ночі, аби людина ще не чітко усвідомлювала, що відбувається, при цьому зловмисники імітують голос людини, яка начебто потрапила в біду. Вони повідомляють, що існує можливість залагодити ситуацію, щоб уникнути передбаченої законом суворої відповідальності, і вимагають передати особисто, переказати чи залишити у визначеному місці значну суму грошових коштів.

Ще одна поширена схема шахрайства - «дзвінок щастя». Зловмисник у телефонній розмові повідомляє абонента про виграш ним цінного призу – дорогого мобільного телефону, золотих прикрас, побутової техніки, автомобіля. Єдиною простою умовою для отримання призу є придбання карток поповнення абонентського рахунку на певну суму, розмір якої залежить від виграної речі.

«Дзвінок з банку". Шахраї телефонують з міських номерів фіксованого зв’язку з кодом, приміром, 056, який відповідає Дніпропетровській області, де знаходиться центральний офіс одного з банків. Шахраї називаються представниками служби безпеки фінансової установи. Злочинці випитують у них реквізити банківських карток та зміст смс-повідомлень, які надходять клієнтам . Усі ці дії містять ознаки складу злочину, передбаченого статтею 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України.

Аби не стати черговою жертвою шахраїв,  Луцька місцева прокуратура вкотре застерігає громадян не робити поспішних вчинків та дотримуватися елементарних правил безпеки, а правоохоронці, в свою чергу, зроблять усе, аби знайти та покарати зловмисника.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися