Луцького суддю відсторонили від роботи через хабар
Волинь

Луцького суддю відсторонили від роботи через хабар

2 травня 2018, 14:50
0
0
Сподобалось?
0

Вища рада правосуддя тимчасово, до 20 травня, відсторонила суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Відповідне рішення за клопотанням заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького було ухвалене на засіданні ВРП у середу, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

"Тимчасово, до 20 травня 2018 року, відсторонити суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Ющука Олега Сергійовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні за результатами засідання ВРП.

Як зазначається, детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 27 жовтня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

"Суддя Ющук О.С. підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення своїм колегою Сівчуком А.Є. у справі про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 130 КУпАП, стосовно Зажицького Р.Я.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справа стосовно Зажицького не розглянута, і суддя Ющук може через інших суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області впливати на Зажицького як свідка.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися