Луцького суддю, який судив євромайданівців, перевіряє Вища кваліфікаційна комісія суддів
Волинь

Луцького суддю, який судив євромайданівців, перевіряє Вища кваліфікаційна комісія суддів

9 січня 2015, 22:54
0
0
Сподобалось?
0

Суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка нині перевіряє Вища кваліфікаційна комісія суддів. Перевірка здійснюється з ініціативи «Самооборони Майдану Волині». Активісти організації збирали усі документи, що свідчать про недобросовісну роботу судді Віталія Ковтуненка. 9 грудня їх надіслали у Вищу раду юстиції України. Та, у свою чергу керуючись ст. 85 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» передала надані відомості про Ковтуненка до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яка здійснює нині дисциплінарне провадження.

Остання ж інстанція підтвердила отримання названих документів. Більше того, комісія повідомила, що здійснює щодо судді Квотунентка перевірку. Тепер активісти очікують позитивної та справедливої відповіді від органу судової гілки влади.

Віталій Ковтуненко був слідчим суддею у кримінальних справах проти чотирьох активістів Євромайдану Майї Москвич, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря та Миколи Собуцького. Щодо двох із них він прийняв рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді електронного браслета.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися