Луцький ЦНАП отримав «цифрову валізу»
Волинь

Луцький ЦНАП отримав «цифрову валізу»

15 травня 2018, 14:02
0
0
Сподобалось?
0

Майже п’ять років у обласному центрі успішно функціонує ЦНАП, основне завдання якого - надання якісних адміністративних послуг кожному громадянину. Тож сьогодні, 15 травня 2018 року, голова облдержадміністрації Олександр Савченко вручив одну із чотирьох «цифрових валіз», що передбачені для Волинської області у рамках програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP). Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За словами директора департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариси Карп’як, Луцький ЦНАП є одним із найкращих в України. Нині тут надають більше 350 адмінпослуг, хоча у 2013 році їх було лише 200. За цей час кількість відвідувачів зросла до 258 тис. чоловік в рік. Обслуговування здійснюють за допомогою електронної черги. Але найпопулярніша послуга – видача біометричних паспортів.

А вже від сьогодні адміністративні послуги можна буде надавати за моделлю «виїзного адміністратора», адже Олександр Савченко передав спеціальну «цифрову валізу», куди входять: ноутбук, принтер, сканер, модем для підключення до мобільного Інтернету, пристрій для зчитування інформації паспортів у формі картки, додаткове джерело живлення, валіза для перенесення вказаного вище обладнання.

Слід зазначити, що надання адміністративних послуг за моделлю «виїзного адміністратора» є особливим варіантом організації надання послуг, коли адміністратор ЦНАП обслуговує окремих громадян за місцем проживання чи перебування (лікування тощо). У першу чергу, це забезпечує надання якісного сервісу громадянам похилого віку та людям з особливими потребами, мешканцям віддалених районів та тим, хто потребує обслуговування без відвідування центрів надання адмінпослуг.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області особисто оглянув приміщення Луцького ЦНАПу, поспілкувався із його працівниками та відвідувачами. В цілому, залишився задоволений побаченим та навіть залишив позитивний відгук в книзі «Пропозицій та скарг».

– Відвідавши такі заклади, отримуєш масу позитивних емоцій. Чисто, охайно, приємний колектив, чудовий керівник, немає черг, люди задоволені. Це те, для чого й створюють такі заклади. Навіть й подумати не міг, що у Луцьку надають таку кількість послуг. Я залишився приємно враженим від побаченого, – підсумував Олександр Савченко.

Нагадаємо, що на Волині такі «цифрові валізи» вже передали міськрайонному ЦНАПу у м.Володимирі-Волинському та ЦНАПу Голобської селищної ОТГ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися