Волинські лісівники нарощують потужності виробництва меду
Волинь

Волинські лісівники нарощують потужності виробництва меду

26 травня 2019, 16:15
0
0
Сподобалось?
0

Цього року волинські лісівники зробили суттєві кроки для нарощення потужностей виробництва меду. Кількість бджолосімей на пасіках державних лісгоспів зросла до 768, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

 Найефективніше вже попрацювали ДП «Колківське ЛГ»,  «Городоцьке ЛГ»,  «Ратнівське ЛМГ», ДП «Маневицьке ЛГ», «Старовижівське ЛГ»,  «Турійське ЛГ»,  «СЛАП «Ратнеагроліс». Всюди у лісі працюють професійні пасічники.

Традиційно «солодким» у лісовому господарстві Волині залишається ДП «Любомльське ЛГ», де є 100 пасік.  На підприємстві працюватимуть над розвитком та оновленням діючих , зокрема, у Замлинському лісництві.

Однією з найбільш популярніших на Волині є пасіка, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ». Тут навіть створено унікальну «Школу бджоляра», що працює при Лісівничому молодіжному центрі. Пасічник Іван Онищук постійно показує і розповідає відвідувачам про життя лісових бджіл, їхні звички та, звісно, користь лісового меду.

 У нещодавно створеній пасіці  у Галузійському лісництві ДП «Маневицьке ЛГ» 26 бджолосімей тепер житимуть у новеньких вуликах. Доглядає за ними пасічник із досвідом Роман Домальчук. Розмістили «сучасний житловий квартал для бджіл» біля Галузійського лісництва, де ростуть садові дерева, а поряд – лісові угіддя, ягідники, лікарські рослини.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися