Місту Володимиру-Волинському  хочуть повернути історичну назву
Волинь

Місту Володимиру-Волинському хочуть повернути історичну назву

14 червня 2018, 16:00
0
0
Сподобалось?
0

На черговому засіданні молодіжної ради при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради розглянули питання, яке неодноразово порушувалось, щодо повернення місту історичної назви Володимир,- пише БУГ.

Аргументували це тим, що назву Володимир-Волинський місто отримало у 1795 році під час приєднання до Росії у якості повітового міста новоутвореної Волинської губернії.

«Досить послуговуватися тією назвою, що була покликана стерти історичну пам’ять нашого народу і яку обрали великоімперські царі Російської імперії, найгірші представники якої, сьогодні в чергове хочуть позбавити нас права самостійно вирішувати свої долю», – зазначили на засіданні ради.

Як відомо, назва Володимир існувала майже 9 століть від початку заснування міста. Представники молодіжної ради вважають, що напередодні величного ювілею – 1030 річниці літописної згадки про заснування древнього Володимира, йому необхідно повернуту історичну назву, що була отримана волею хрестителя України-Русі – Святого Володимира Великого.

Молодіжна рада звернулася до міського голови Петра Саганюка та виконавчого комітету міськради з клопотанням про створення робочої групи з питань підготовки та проведення заходів, спрямованих на повернення місту історичної назви Володимир, до складу якої включити представників молодіжної та громадської ради, представників інститутів громадянського суспільства, ЗМІ, духовенства, інтелігенції тощо.

Протягом двох місяців панують провести широке громадське обговорення питання перейменування міста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися