«Молитовне стояння» під стінами Волинської облради прихильників УПЦ(МП)
Волинь

«Молитовне стояння» під стінами Волинської облради прихильників УПЦ(МП)

28 лютого 2019, 17:27
0
0
Сподобалось?
0

Сотні вірян УПЦ (МП) зібралися сьогодні (28 лютого)  під стінами Волинської облради на молитовне стояння за свої права.  Вони  заявили, що їх храми незаконно захоплюють, тож хочуть, аби влада звернула увагу на цю проблему.

Віряни молилися,  співав хор. До присутніх звернулися  митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

На  молитовному стоянні підтримали звернення до голови ОДА Олександра Савченка та голови облради Ігоря Палиці з вимогою вплинути на ситуацію, зупинити «рейдерство», притягнути до відповідальності чиновників, які «здійснюють брутальне втручання у релігійні справи, обманюють людей, особисто беруть участь у захопленнях храмів», «припинити акти агресії щодо монастирів та храмів УПЦ в області», а також «припинити злочинну бездіяльність» правоохоронців, коли виникають протистояння.

На Київський майдан прийшли також п’ятеро активістів, які розгорнули плакати з написами «Путін – патріарх РПЦ». Активісти заявили, що «не мають нічого проти акції протесту», втім, вимагають, аби УПЦ МП називалась РПЦ, оскільки цією церквою «керує Москва».

«Стояння» відбулося без  без провокацій і завершилося о 13 годині.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися