Молюски у водоймах Волині  принесли  луцькій школярці  «золото» на Міжнародній олімпіаді з екології
Волинь

Молюски у водоймах Волині принесли луцькій школярці «золото» на Міжнародній олімпіаді з екології

16 квітня 2019, 18:16
0
0
Сподобалось?
0

Одинадцятикласниця  Луцької гімназії № 21 ім. М. Кравчука Софія Золотопупова отримала золоту медаль на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології.  У інтелектуальному змаганні, що  проходило у Кенії, взяли участь 550 школярів з усіх куточків планети.  Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України

Софія Золотопупова навчається у Заслуженого вчителя України Галини Ягенської, Її проект “Ценотичні зв’язки трематод і молюсків у водоймах Волинської області” направлений  на те, аби виявити екологічний стан водойм.

 Молюски – важливий харчовий ресурс для риб, птахів та інших тварин. Також саме вони беруть важливу участь у фільтрації води. Якщо молюски заражені гельмінтами (глисти), це показник поганої екології та небезпечності водоймищ. Вони здатні заразити людину. Тож тримати під контролем ситуацію – важливо для безпеки населення.

Збірну України на цьому інтелектуальному змаганні представляли 2 учасників - обоє отримали “золото”.

Крім волинянки, золота медаль дісталася і  учневі  11 класу Політехнічного ліцею НТУ «КПІ» Данилу Коваленку. Він  розробив технологію утилізації шин кріоакустичним методом (за допомогою ультразвуку і рідкого азоту). Результат переробки – гумова крихта, яку можна використовувати повторно.

Проект допомогає вирішити проблему забруднення Землі зношеними автомобільними шинами. Іх кількість зростає з кожним роком на кілька десятків мільйонів, а переробляти вдається лише п’яту частину, та й ці методи недосконалі. Данило Коваленко отримав ще й Гран-прі олімпіади. Учитель, який готував цього юного винахідника, – Олег Козленко.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися