Музейні дні науки на Волині
Волинь

Музейні дні науки на Волині

14 травня 2018, 13:25
0
0
Сподобалось?
0

Волинські музейники, приєднавшись як і їх колеги з п’яти міст України до міжнародної акції, успішно провели 11–13 травня у Луцьку Дні науки.  У програмі були лекція про музеї та майстер-клас з традиційних танців, круглий стіл про культурний туризм та лекція про боротьбу за права людини, сницарську школу плюс безплатне відвідування найстарішого музею області, -інформує Музейний простір Волині.

На лекції «За музейними лаштунками» наукові співробітники Тарас Верба, Оксана Важатко та Світлана Чибирак розповіли про особливості музейної роботи. Лектори провели слухачів за лаштунки музейної діяльності, оповіли про ті види роботи музею, які зазвичай приховані від відвідувача.

Леся Косаковська провела майстер-клас та демонстрацію традиційних українських танців Волинського Полісся. Круглий стіл «Музеї та культурний туризм Волині» зібрав людей, небайдужих до туристичних перспектив міста та області, з метою налагодження взаємозв’язку між музеями, органами влади та туристичними організаціями. Лекція Сергія Лиса «Волиняни у боротьбі за дотримання прав людини: від Української революції до Євромайдану» стосувалася вихідців з Волині, які впродовж новітньої історичної доби прагнули втілити в життя основоположний принцип демократії, згідноз  яким  «всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах». У  Музеї історії Луцького братства його завідувач, провідний науковий співробітник Олена Бірюліна розповіла про «Рукописне Луцьке (Красносельське) Євангеліє XIV ст.: діалектологія говірки, вкладні записи, культурний підтекст», а в обласному краєзнавчому музеї завідувач відділу давньої історії Михайло Вашета провів безплатну екскурсію «Подорож у давнину».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися