На фотовиставці у Луцьку-історія польських мусульман
Волинь

На фотовиставці у Луцьку-історія польських мусульман

9 вересня 2018, 19:40
0
0
Сподобалось?
0

Виставка «Традиції і сучасність татар – польських мусульман» демонструється  в Малій залі Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України. Її зініціювали  Міністерство закордонних справ РП, Мусульманське релігійне товариство в Республіці Польща та Підляський  музей у Білостоці, - повідомляє ІА «Волинські новини».

Унікальні документальні матеріали експозиції демонструються в різних містах Польщі та України вже протягом кількох років і викликають велику зацікавленість публіки. Консул Генерального консульства Польщі Тереза Хрущ розповіла на відкритті виставки  про мету і головні тематичні розділи представлених матеріалів. Сучасна Польща представлена в експозиції крізь призму її багатого історичного мультикультурного досвіду на прикладі однієї з найменшої з етнічних меншин.
На сьогодні кількість польських мусульман, здебільшого татарського походження, становить  приблизно 5 тисяч чоловік. На 20 стендах – документальні свідчення про історію, традицію та сучасні реалії однієї з найменших етнічних груп у Польщі, історія якої налічує понад 600 років. Глядачі можуть простежити історію осілості татар на польських землях, їхню участь в діяльності польського війська, ознайомитися з інформацією про особливості релігійного культу, татарськими традиціями та обрядами, національною кухнею, а також сучасним життям польських татар. На архівних світлинах з фондів Національного цифрового архіву – важливі історичні персоналії, пам’ятки архітектури – дерев’яні мечеті у селах Богоніки й Крушинян, татарські молитовні книги хамаїли та інші. Виставка «Традиції і сучасність татар – польських мусульман» триватиме в Галереї мистецтв ВО НСХУ протягом 10 днів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися