На Рівненщині бурштинокопачі напали на знімальну групу з Луцька
Волинь

На Рівненщині бурштинокопачі напали на знімальну групу з Луцька

30 вересня 2018, 12:18
0
0
Сподобалось?
0

Інцидент стався поблизу села Кам’яне-Случанське Сарненського району. Сюди журналістка ICTV Катерина Курбанова з Луцька приїхала, на запрошення директора підприємства, яке обслуговує кооперативний ліс.

Бурштинокопачі вже перекопали весь Гальбин і дісталися туди. Директор намагається боротися з ними, але підтримки ніякої немає, тож вирішив покликати на допомогу телевізійників.

- Ми разом із працівниками підприємства оглядали територію і натрапили на хлопців, які качали воду. Вони там працюють по ночах. Бурштинокопачі наскочили на машину і 30 хвилин утримували нас, допоки не дізналися, що ми з телебачення, - розповіла Катерина Курбанова.

Телевізійники викликали поліцію у зв’язку з перешкоджанням їхній професійній діяльності. Але правоохоронці приїхали лише через чотири години. Увесь цей час бурштинокопачі стежили за журналістами, намагалися відтіснити їх у ліс, ганялися по селу і, зрештою, кинули камінь у лобове скло автомобіля, яким пересувалася знімальна група.

Зрештою поліція таки дісталася на місце. Своє «запізнення» пояснили тим, що їхнє службове авто пробило колеса на встановлених зловмисниками залізних пастках. На той час люди, які тероризували знімальну групу, розчинилися. Катерина Курьбанова написала заяву у поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності. Але насправді боротьба із бурштинокопачами на Рівненщині виглядає дуже примарною. Поліція інколи просто боїться показуватися у бурштинові села, а викривальні матеріали журналістів не мають ніякого ефекту, хоча нерідко задля отримання інформації працівники ЗМІ наражаються на агресивні дії зловмисників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися