На станції Ковель планується контейнерний термінал
Волинь

На станції Ковель планується контейнерний термінал

24 серпня 2018, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав ініціативу Укрзалізниці щодо контейнерного терміналу на станції Ковель та електрифікації дільниці Ковель – Ізов. «У нас повне порозуміння з керівництвом Укрзалізниці», – наголосив глава уряду під час спілкування з залізничниками  локомотивного депо Ковель. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

 За словами в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, Ковель – це ключова точка на залізничній мапі, модернізація інфраструктури якої дасть змогу створити новий транзитний коридор, що стане конкурентом переходу Брест – Малашевичи. Наразі Укрзалізниця розпочала пошук партнерів для будівництва контейнерного терміналу на станції Ковель. Він також зазначив, що вже сьогодні спостерігається стрімке зростання вантажопотоку між Європейським Союзом та Україною, тому Укрзалізниця реагує на цю тенденцію та розвиває нові вантажні маршрути.

  Окрім цього, він повідомив Прем’єр-міністру України, що Укрзалізниця планує у 2020 році завершити електрифікацію дільниці Ковель – Ізов. Наразі вже виконано техніко-економічне обґрунтування проекту електрифікації та є позитивний експертний висновок. Найближчим часом Укрзалізниця розробить проект електрифікації та надасть його на розгляд і затвердження уряду. «Електрифікація цієї ділянки, крім зменшення експлуатаційних витрат, сприятиме скороченню терміну доставки вантажів, збільшенню маси вантажних поїздів та спрощенню технології організації залізничного руху», – розповів Євген Кравцов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися