На Волині крадії зрізали столітні дуби
Волинь

На Волині крадії зрізали столітні дуби

21 вересня 2018, 17:05
0
0
Сподобалось?
0

На території Національного природного парку «Цуманська пуща» крадії лісу зрізали 7 дубів. Про це повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Ліс крали на території  Сильненського лісництва ДП «Цуманське ЛГ».  Лісова охорона отримала сигнал, що у віддаленому лісовому масиві чути роботу пилок, – розповідає інженер охорони і захисту лісу Цуманського лісгоспу Віталій Аршулік. – Це було вже під ранок – о годині 4-й.
Оперативна група одразу вирушила до вказаного кварталу. На жаль, крадії державного лісу, почувши гул автівки, під покровом ночі зуміли втекти. На місці порубок виявлено сліди чотирьох кінних підвод, квадроциклів та буса. Нічні зайди зрізали сім дубів віком від 80 до 100 років, про це свідчить діаметр пеньків. Злодії встигли розкряжувати стовбури на одно і триметрові колодки. Частину однометрових (загалом чотири дуби) прихопили з собою. Ще чотири триметрових і п’ять однометрових колод вивести не встигли. За слідами, які полишали після себе «нічні лісоруби», видно, що їх було до 20, більшість із них – підлітки. І хоч ділянка знаходиться за 2 кілометри від с. Сильно, сліди все ж привели лісоохоронців за 12 км до смт Цумань.
Загальна маса зрізаних дерев становить 22,48 кубометра. Крадії завдали лісогосподарству шкоди на 65 694 грн. Важкість заподіяної шкоди помножує й те, що ці дуби росли у масиві, який відноситься до Національного природного парку «Цуманська пуща».
Одразу ж на місце події було викликано поліцію. Зараз проводиться слідство, лісопорушників встановлюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися