На Волині ліквідували канал поставки сировини для нарколабораторій всієї України
Волинь

На Волині ліквідували канал поставки сировини для нарколабораторій всієї України

4 травня 2018, 17:57
0
0
Сподобалось?
0

Оперативники підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби зі співробітниками СБУ у пункті пропуску «Ягодин» ліквідували міжнародний канал постачання в Україну великих партій речовин із вмістом псевдоефедрину. Зловмисники налагодили регулярні поставки до України з Польщі прекурсорів для виготовлення амфетамінів. «Сировину» продавали підпільним нарколабораторіям у різних регіонах України. Щомісячний обсяг контрабандних поставок становив майже 200 тисяч пігулок, що еквівалентно 12 кілограмам «чистого» псевдоефедрину, вартістю близько 6 мільйонів гривень за цінами «чорного ринку».

Про це інформують у Держприкордонслужбі.

У результаті першого етапу спецоперації оперативники двох відомств затримали у пункті пропуску «Ягодин» групу наркокур’єрів. При догляді автомобіля виявили приховані під обшивкою салону майже 34 тисячі пігулок із забороненими до обігу речовинами. У подальшому правоохоронці затримали в одному із обласних центрів організатора та учасників наркоугруповання під час отримання чергової партії «товару».

Загалом на території п’яти областей оперативники Держприкордонслужби та СБУ за силової підтримки спецпідрозділу Держприкордонслужби «Дозор» вилучили велику кількість «метамфетаміну», сировину та обладнання для його виготовлення, незареєстровану вогнепальну зброю. Шести учасникам угруповання повідомили про підозру. Організатору суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 12 мільйонів гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися