На Волині може з’явитися норкова ферма
Волинь

На Волині може з’явитися норкова ферма

27 січня 2019, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

У селі Підгірне Рожищенського району, планують відкривати хутряну звіроферму, на якій розводитимуть норок. Інформація про це оприлюднена на сайті Міністерства екології України. Будувати звіроферму планує спільне українсько-голландське товариство з обмеженою відповідальністю «Гірсам».

Про це у «Фейсбук» повідомила журналістка Оксана Петрук.

Як вона зазначила, хутрові ферми віднедавна заборонені в ЄС, тому їх вигідно переносити в Україну.

Тут слід зауважити, що подібні виробництва вважаються шкідливими для екології. Тварин годують спеціальною їжею із хімічними добавками, щоб викликати ожиріння та збільшити об’єм хутряного покриву. Фекалії та сеча стікають через дроти, залишаючи клітку та хутро чистими. На одну шубу потрібно, у середньому, 55 шкурок норки.

Перший зміг дізнатися дещо про технології, які планують використовувати інвестори у Рожищенському районі. Норок планують годувати курячими кишками, а в період спарювання – рибою. Гній з кліток тварин скидатимуть у гноєсховища – залізобетонні конструкції об’ємом 430 метрів кубічних. Передбачається, що за рік буде 90 метрів кубічних гною. Його витримуватимуть шість місяців у сховищі, а потому – вивозитимуть на поля. Трупи тварин зберігатимуть у холодильниках, а утилізовуватимуть на Костопільській філії «Укрветсанзаводу».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися