На Волині обговорили часникову тематику
Волинь

На Волині обговорили часникову тематику

19 вересня 2018, 20:40
0
0
Сподобалось?
0

У село Луковичі Іваничівського району з’їхалося до 70 учасників  з різних регіонів України на тематичну конференцію «Інноваційна привабливість вирощування озимого часнику – запорука вашого успіху!». Організувало її ТзОВ «Насіннєвий завод часнику».  Про це повідомляє прес- служба Департаменту АПР.

 Справа в тому, що  ТзОВ «Насіннєвий завод часнику» завершує будівництво в селі Луковичі одного з найбільших в Україні спеціалізованих переробно-складських комплексів, розрахованого на зберігання 500 тонн готової продукції. Завод  спеціалізується на вирощуванні сертифікованого насіння часнику та внесений до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

 Компанія вирощує за ліцензіями посадковий  матеріал сортів часнику Любаша  та Прометей, а також працює з сортами європейської селекції. Нинішнього року  підприємство вирощувало часник на площі 30 га, середня врожайність становила  90 ц/га.

Учасники конференції, зокрема,  президент асоціації «Виробники часнику України» Володимир Власенко зробив аналіз ситуації на ринку насіння часнику. Він зазначив, що до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік занесено лише два виробники насіння часнику, в той час, як продавців насіння велика  кількість, і відповідно якість його часто  сумнівна.

Агроном ТзОВ «Насіннєвий завод часнику» Ангеліна Здрок детально ознайомила з організацією роботи з вирощування часнику на підприємстві, зробивши наголос на окремих технологічних нюансах.

     

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися