На Волині осучаснюють переробку деревини новими потужними лініями
Волинь

На Волині осучаснюють переробку деревини новими потужними лініями

9 листопада 2018, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

У ДП «Старовижівське ЛГ» запрацювала потужна сучасна лінія з переробки деревини. Про це інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Державними лісовими підприємствами Волині  переробляється 32% від заготівлі круглого лісу.  Річна норма переробки деревини цією лінією – 16 тисяч м3. На підприємстві створено 18 нових робочих місць із комфортними умовами, щомісячні обсяги реалізації продукції зростуть на 2,2 млн грн. За індикативними розрахунками, зросте заробітна плата працівників і становитиме вона в межах 12 тисяч гривень. Про це поінформував  начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко  під час запуску нової лінії, що знаходиться на території Дубечнівської  ОТГ.  Її  голова  Анатолій Костючик задоволений співпрацею з держлісгоспом.

«Тільки за 10 місяців цього року завдяки нашим лісівникам до сільського бюджету надійшло майже 600 тисяч гривень. До кінця року надійде ще не менше 200 тисяч. Це суттєві кошти для нашої громади. Крім того, отримуємо допомогу і у вигляді деревини, допомагають лісівники і дровами, – розповів керівник громади.

На закупівлю та встановлення лінії було витрачено 3 млн грн, зароблених підприємством. Окупність об’єкта – 3,5 роки.  Директор ДП «Старовижівське ЛГ» Анатолій Ярмолюк зазначив, що за зміну тут перероблятиметься до 30 кубів круглого лісу. Працюватиме лінія у 2 зміни. Роботу виконуватимуть 54 людини, переважно – жителі місцевої громади. Підприємство подбало і про доїзд для працівників. На Волині було придбано та встановлено три таких дереообробних лінії. Ще дві  буде запущено в роботу у ДП «Камінь-Каширське ЛГ» та ДП «Любомльське ЛГ».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися