На Волині презентували книгу «Старшокласниця. Першокурсниця»
Волинь

На Волині презентували книгу «Старшокласниця. Першокурсниця»

26 березня 2018, 19:20
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч із Анастасією Левковою і презентація її книги «Старшокласниця. Першокурсниця». Про це йдеться на сторінці книгозбірні у Facebook.

На Волинь завітала письменниця, літературознавець, журналістка, заступник директора з розвитку Українського інституту книги Анастасія Левкова з новою своєю книгою «Старшокласниця. Першокурсниця», що  увійшла до коротких списків номінації "Дитяча література" Премії "Книга року BBC-2017", "ЛітАкцент року - 2017"; отримала відзнаку рейтингу "Барабука" у номінації "Дебют року в прозі".В обласній бібліотеці для дітей говорили про справжні щоденники, які авторка книжки вела понад десятиліття тому, про «ідеальних» персонажів, про мовну ситуацію, про рідне місто героїні, яке у романі не має назви, про Могилянку, чия назва у тексті також не згадана жодного разу. Виявилось, що роман зацікавив не тільки школярів та молодь, а й дорослого читача.

Анастасія Левкова є ідейним натхненником та куратором проекту «Приватна урбаністика» на сайті «Тиждень.ua» (tyzhden.ua); вона - ведуча «Радіокнигарні з Анастасією Левковою» на кримськотатарському радіо «Хаят». У минулому - арт-директорка мережі книгарень «Є». Автор колонок, статей (переважно про книжки та про міста), інтерв’ю (переважно з письменниками й літературознавцями) у виданнях «Тиждень», «ЛітАкцент» та ін. Гостя розповіла, що цікавиться імагологією (образами міст, країн, націй), питаннями колективної та індивідуальної пам’яті й забуття.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися