На Волині продовжують фіксувати нові випадки захворюваності
Волинь

На Волині продовжують фіксувати нові випадки захворюваності

5 травня 2018, 13:05
0
0
Сподобалось?
0

Ситуація із захворюваністю на кір в області продовжує залишатися напруженою, адже утримується тенденція до росту захворюваності. Зокрема, станом на 3 травня 2018 року на Волині зареєстровано 65 випадків кору, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Так, за даними Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, з початку року на кір захворіло понад 320 осіб. В епідемічний процес залучено 15 адміністративних територій області (83%). Найбільше хворіють у м. Ковелі – 72 особи, Турійському районі – 68 осіб, м. Володимир – Волинський – 42 особи, Камінь-Каширському – 40, Іваничівському районі – 22, Луцькому районі – 21. Як і раніше, не реєструється захворюваність лише в Ратнівському та Любешівському районах, а також в м. Нововолинськ.

Що ж стосується вікової структури, то діти до 17 років становлять понад 73%, з них 10 дітей у віці до 1 року. Найбільше хворіють школярі віком 6 - 14 років (60% від усіх захворілих). Натомість, серед постраждалих дорослих переважає вікова категорія 21-35 роки, проте, найстаршому хворому 54 роки.

– Турбує те, що почали хворіти медичні працівники, освітяни, працівники сфери обслуговування. Зареєстровано випадок кору в породіллі у пологовому будинку Ковельського МТМО, а серед контактних – 25 вагітних та понад 40 осіб із числа медичного персоналу. В медичному закладі проводиться комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації вогнища та недопущення поширення інфекції, – повідомила виконувач обов’язків директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Наталія Янко.

Постійно реєструються спалахи кору в побуті. Хворіють цілими сім’ями по 3-4 особи (діти та їх батьки). На сьогодні таких вогнищ 6 у Турійському, Луцькому, Іваничівському районах, містах Луцьку та Ковелі.

Ускладнює ситуацію постійна міграція населення, реєструються завізні випадки кору з областей, де рівні захворюваності значно вищі. В основному це студенти, туристи, працюючі в інших областях.


Нагадуємо, що специфічного лікування кору не існує, захистити може лише щеплення. Вакцина якісна та безпечна, використовується в усіх країнах Європи.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися