На Волині придбали діагностичний аналізатор для обласної дитячої лікарні
Волинь

На Волині придбали діагностичний аналізатор для обласної дитячої лікарні

15 лютого 2019, 14:08
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 15 лютого,  у Міжнародний день захисту прав онкохворої дитини, в обласній дитячій клінічній лікарні презентували сучасний діагностичний лабораторний аналізатор, придбаний за кошти, зібрані під час першого молитовного сніданку Волині, що відбувся 1 червня 2018 року.

 Він вже використовується для обстеження важкохворих. Вартість апарату 700 тисяч гривень, він дає можливість проводити детальний аналіз стану клітин крові. Лікар-лаборант лікарні Петро Сіліч розповів, що звичайна лабораторія видає 15 показників, натомість діагностичний лабораторний аналізатор - 33, за  якими  лікар ставить відповідний діагноз.
Онкогематологічне відділення Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання – єдине відділення в області, де надається високоспеціалізована стаціонарна допомога онкохворим дітям. Лише станом на січень цього року під спостереженням у дитячого лікаря-онколога перебував 171 пацієнт. Щороку реєструються нові випадки захворювань на рак, зокрема, торік  їх було зареєстровано 23.

Генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко закцентував увагу на тому, що апарат працює на реактивах,тому попросив у представників міськох влади  виділити кошти і на  них. Відповідь на прохання була позитивною,  міська влада візьме на себе забезпечення апарата реагентами, а це  100 тисяч гривень щоквартала.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися