На Волині психічно хворий тричі за день підпалював свою квартиру
Волинь

На Волині психічно хворий тричі за день підпалював свою квартиру

4 травня 2018, 12:49
0
0
Сподобалось?
0

Гарячий ранок 3 травня мешканцям багатоповерхового будинку у 15-му мікрорайоні Нововолинська та міським рятувальникам організував власник однієї з квартир. О 6:00 сюди примчали пожежні розрахунки займання на п’ятому поверсі. Виявилося, що власник квартири на кухні в своїй квартирі випалював з кабелю мідь. Пожежні вогонь загасили і поїхали. Але ще двічі чоловік повертався до свого заняття, тож рятувальників до багатоповерхівки викликали ще й о 8:06 та о 10:45.

Про це повідомляє «Буг».

Власник квартири має психіатричне захворювання й періодично проходить лікування.

Як розповів керівник Нововолинського відділу поліції Віктор Пикалюк, чоловік проживає сам – матір нещодавно померла.

В Україні діє закон «Про психіатричну допомогу», який визначає правові та організаційні засади забезпечення громадян психіатричною допомогою. У 2016 році рішенням Конституційного суду України до закону були внесені зміни для посилення захисту прав та свобод осіб із психічними захворюваннями. Ні поліція, ні медики не можуть примусово госпіталізувати особу до лікарні. Для надання медичної допомоги потрібна згода самого чоловіка або наявність достатніх підстав для лікування в стаціонарі, якщо він заперечує. До прийняття вищезазначених змін, у таких випадках могли затримати особу за заявою сусідів. Пикалюк повідомив, що забрати чоловіка поліція може лише тоді, коли він становить суспільну небезпеку.

До кінця дня правоохоронці таки знайшли можливість, аби чоловіка госпіталізували у психоневрологічне відділення Нововолинської лікарні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися