На Волині реалізується унікальний проект, аналогів якому немає в Україні
Волинь

На Волині реалізується унікальний проект, аналогів якому немає в Україні

20 лютого 2019, 21:33
0
1
Сподобалось?
1

Інфраструктурний проект  каналізування населених пунктів навколо озера Світязь реалізується на Волині задля збереження природної самобутності району шацьких озер. Про шляхи його реалізації йшлося на  конференції  за участю представників Республіки Польща та Волині. Про це інформує прес-служба ОДА.

Реалізація проекту каналізування населених пунктів навколо озера Світязь розпочалася у 2018 році в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Його загальний бюджет становить 6 млн 450 тис. євро. Проект є надзвичайно важливим не лише для Волинської області чи України, а й для екологічної безпеки Європи в цілому.

Як зазначила директор Шацького НПП Марія Христецька, порушення екологічного балансу внаслідок забруднення довкілля є основною екологічною проблемою на території національного парку. Особливо вона актуальна влітку, коли населення району збільшується в рази за рахунок туристів.

« Створення каналізаційної мережі в населених пунктах допоможе покращити якість питної води. Каналізування забезпечить не потрапляння нечистот з вигрібних ям та колекторів приватних садиб в ґрунтові води, якими живляться не лише озера, а й колодязі та криниці», – зазначила директор.

Реалізація передбачених проектом заходів створить умови для розвитку готельно-ресторанного бізнесу і дасть перспективи для приходу інвестора. Тим паче, що Шацьк має можливість стати курортом загальнодержавного значення, але без повноцінної каналізаційної мережі втілити такий проект буде дуже складно.

Торік  за рахунок державних коштів розпочали реконструкцію вулиці Набережної у селі Світязь. Вже витрачено майже 12,5 млн грн на водовідведення, побуду підпірної стінки тощо.  Нині ж триває облаштування тротуарної бруківки, завершують роботи із встановлення зовнішнього освітлення, лавок, огороджувальних бар’єрів.  Загалом відремонтовано 1,3 км із запланованих 2,5 км дороги. Загальна вартість реконструкції орієнтовно становить 20 млн грн.

« Проект каналізування населених пунктів навколо озера Світязь є свого роду унікальним та немає аналогів в Україні», – резюмував директор департаменту економіки та європейської інтеграції Ігор Чуліпа. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися