На Волині санаторій на родонових джерелах передадуть для потреб поранених в АТО
Волинь

На Волині санаторій на родонових джерелах передадуть для потреб поранених в АТО

22 вересня 2014, 09:21
0
0
Сподобалось?
0

Після 15-річного простою запрацює Журавичівський санаторій на родонових джерелах таки житиме. Об'єкт, який багато хто непроти був приватизувати, залишився у державній власності. Санаторій буде орієнтований на фізичну і психологічну реабілітацію інвалідів та травмованих на війні солдат. Відродженням здравниці займається група волонтерів та просто ентузіастів.

Про плани активістів у Фейсбук розповів Олексій Дудич.

За його словами, ліжкофонд санаторію збільшиться. До процедур з родоновою водою та лікувальним сапропелем додасться фізкультура, акупунктура, трудотерапія, народні промисли, догляд за тваринами та рослинами. Таким чином здравниця працюватиме на  поправку здоров'я тих, хто пройшов війну.

«Місцева водичка добре зрощує важкі переломи, заживляє затяжні рани і допомагає при багатьох інших специфічних болячках. Хлопцям тут буде здорово. Радон у поєднанні з нікотином приводить до поганих наслідків, отже санаторій буде територію без цигарок, що не може не радувати», - зазначив Олексій Дудич.
На вихідних активісти провели на території першу толоку. Долучився до прибирання колектив медичного центру «Ескулап», активісти обласної організації інвалідів, волинської асоціації вчених та інноваторів, працівники Колківського лісництва та підприємства «Теплодарець».

Створено благодійний фонд допомоги на відбудову санаторію. З кожною гривнею старт здравниці ставатиме ближчим.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися