На Волині від замерзання рятують понад півсотні лелек
Волинь

На Волині від замерзання рятують понад півсотні лелек

21 березня 2018, 10:48
0
1
Сподобалось?
1

З настанням теплих днів одним з перших з вирію повертаються лелеки. Цього року вони потрапили у хитру пастку зими. Після теплого закінчення лютого і початку березня, раптом повернулися тривалі і сильні морози. Лелеки масово повернулися в Україну й опинилися на межі виживання, адже під великим покривом снігу вони не можуть знайти собі поживи та й переживати такі холоди їм не під силу. Тож повсюди до порятунку цих птахів долучаються люди. Волинь – не виключення.

Так військовослужбовці Луцького прикордонного загону виявили поблизу села Бережці Любомльського району на берегах річки Ягодинки понад півсотні лелек. Про свою знахідку вони повідомили у Любомльську Любомльської районну організації УТМР.

Як пише «Кордон», члени цієї організації одразу ж взялися за порятунок птахів. Вони придбали для лелек продукти, у тому числі рибу. До доброї справи долучилися місцевий підприємець Віктор Козел та дирекція супермаркету «Наш край». Неподалік від тимчасової стоянки птахів активісти розчистили сніг і висипали для них корм. За лелеками, доки не зійде сніговий покрив, й надалі спостерігатимуть і підгодовуватимуть члени УТМР, екологи і мисливствознавці. Якщо ж виявлятимуть ослаблених і кволих — будуть підбирати і виходжувати вдома.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися