На Волині вшанували пам’ять полеглих героїв в урочищі Прощаниця
Волинь

На Волині вшанували пам’ять полеглих героїв в урочищі Прощаниця

22 травня 2018, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

Панахиду за українськими героями: козаками, вояками УПА, і тими, хто загинув на Сході, в урочищі Прощаниця Іваничівського району,  відслужили священнослужителі місцевої округи. На мітинг- реквієм зібралися небайдужі  волиняни. У річницю трагедії під Волновахою також вшанували  пам’ять загиблого уродженця Іваничівського району  Михайла Грицюка, -повідомляє Буг.

 Урочище “Прощаниця” відоме багатьом поколінням свідомих українців. Назва урочища походить від слів “прощання”, “прощення”, “примирення”. В епоху Богдана Хмельницького на цьому місці селяни благословляли на визвольну війну в козацьке військо своїх дітей, чоловіків, братів. Тут клялись на вірність Україні січові стрільці. Сюди приходили присягати на вірність Україні вояки УПА.

У роки Другої Світової війни у Завидівському лісі базувалися відділи УПА. Влітку 1943-го року проводили тут каральну акцію, в результаті якої загинуло чимало людей. Серед них – 47 вояків зі куреня “Мирона”. Вони загинули в жорстокому бою з фашистами і похоронені в урочищі “Прощаниця”.

Ще одну акцію проти УПА провели окупанти в Завидівському лісі 13го жовтня 1943-го року, під час неї в оточення потрапила Підстаршинська школа УПА, яка діяла на території Завидівського лісництва і готувала підстаршинські кадри для УПА.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися