На Волині вшанували пам’ять полеглих захисників України
Волинь

На Волині вшанували пам’ять полеглих захисників України

13 жовтня 2018, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

На Волині у  переддень Дня захисника України вшанували пам‘ять загиблих бійців. Урочистості відбулися в містах і селах області.

У Луцьку у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулося богослужіння, під час якої у молитві згадали захисників України. Волинським військовим вручили нагороди. Медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України» нагородили: Сергія Мельничука, Олександра Кравченка та волонтера Олену Ксензюк.
Медаллю «За відвагу» відзначили: Олександра Ясинського, Дмитра Доманського, Юрія Рудницького та Олександра Луговського. «За хоробрість у бою» нагородили: Олександра Галайду, Миколу Денчука, Дмитра Тріля, Миколу Кравчука, Павла Швидкого, Дмитра Забощука, Віталія Гербу, Володимира Гуполо. Відзнаку «За оборону держави» вручили: Богдану Конкевичу, Вадиму Розовіку, Дмитру Голятову, Дмитру Буселу та Олексію Панову.

Опісля біля стенду Героїв Небесної Сотні на Театральному майдані міста .священики заспівали «Вічну пам‘ять». Усі присутні  вшанували загиблих бійців, поклавши квіти до підніжжя стенду.

Поминальні заходи відбулися й на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа. Тут  знайшли вічний спокій 31 лучанин. «Це місце скорботи, але в той же час - це і місце гордості за Україну та її патріотів, які пішли на фронт, знаючи, що навіть нема чим воювати. Але їхнє серце було незламне, вони хотіли захистити нас», - сказав голова Волинської  ОДА  Олександр Савченко.

Священники відправили панахиду, під час якої поіменно згадали кожного, хто загинув на сході України. Їх вшанували хвилиною мовчання. Учасники антитерористичної операції та учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні показали квіти до могил. А потім пройшлися урочистим маршем з рівнянням на полеглих героїв .


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися