Волинські фермери вирощують кольорову картоплю-фіолетову, -повідомляє «12 канал».
Вона фіолетова зовні і в середині. Цей спеціальний сорт “Солоха” вивели ще три роки тому українські селекціонери на Київщині. Через півтора роки з’явилася і червона бульба, яку назвали “Хортиця”. Волинські фермери з Луцького району почали вирощувати цю новинку. Цього року ще продавали насіннєвий матеріал, а вже з наступного обіцяють, що фіолетова дивина буде і на полицях супермаркетів. Ціна буде в рази вищою від звичайної.
Фермери запевняють, що картопля не втрачає кольору і після приготування. Але колір – не єдине її достоїнство. У ній – 20 відсотків крохмалю. Завдяки цьому пюре виходить дуже розсипчасте.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!