На Волині виявили небезпечну для буряків  хворобу
Волинь

На Волині виявили небезпечну для буряків хворобу

16 липня 2018, 09:20
0
0
Сподобалось?
0

За даними спеціалістів Володимир-Волинського, Луцького та Рожищенського районів на столових буряках відмічена поява небезпечної хвороби – церкоспорозу. У другій половині липня слід очікувати появу церкоспорозу на посівах цукрових буряків.  Значний розвиток хвороби спостерігається в роки з чергуванням сухої жаркої та помірно теплої вологої погоди, - йдеться на сайті Головного управління держпродспоживслужби у Волинській області.

Хвороба проявляється на листках у вигляді округлих світло-бурих з червоно-бурою облямівкою плям, 2-3 мм в діаметрі. Іноді некрози зливаються, можуть випадати. На поверхні некрозів у вологих умовах утворюється сіруватий наліт конідіального спороношення. На черешках листя некрози довгасті, коричневі. Сильно уражені листки жовтіють і відмирають. У вегетуючому стані залишаються тільки наймолодші відростаючі листки в центрі розетки.

Захворювання призводить до нагромадження у коренях так званого «шкідливого азоту», який під час цукроваріння збільшує вихід патоки і зменшує кількість цукру. Сприятливі умови для поширення церкоспорозу створюються при температурі повітря 20-22°C і відносній вологості понад 65 %.

Щоб не допустити масового ураження рослин церкоспорозом, спеціалістам усіх форм власності необхідно проводити систематичні обстеження посівів буряків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися